Magazin online de jucării din lemn

Vreau ca copilul meu să devină cineva!

Fiecare părinte visează, ca copilul său să ducă o viață mai bună decât al lui, să reușească în viață. Preocuparea lor însă de multe ori trece limitele normalității și introduc în educație elemente, să zicem frumos, nefolositoare.
Un exemplu este, când părinții încep să se întreacă cu ceilalți membri asemănători ai societății în care trăiesc. De multe ori supun copii unui stres dăunător prin compararea continuă a copiilor, mai ales, dacă dau glas și nemulțumirilor lor (de ex. „vezi, și acum a desenat mai frumos…”, „trebuia să știi și tu”, etc.). Copilul trebuie să fie însuși apreciat, fără să se tragă concluzii comparative în fața lui, deoarece poate provoca copiilor nesiguranță, pot pierde interesul pentru anumite activități mult prea devreme.
O altă problemă este, când părinții se întrec în cumpărarea unor jucării hipercostisitoare, fără a adapta copiilor după vârstă și după capacitățile lor, singurul obiect ar fi ca și odrasla lor să aibă jucărie, cum are și al prietenului, al vecinului, etc. Și cu asta se mulțumesc.
Destul de puțini sunt părinții, care au în vedere principii educaționale sănătoase care urmăresc dezvoltarea armonioasă a copiilor fără recompense sau pedepse. Ei sunt aceia, care cumpără jucării după nevoile copiilor, având în vedere valoarea lor formativă și nu prețul, totodată cantitatea acestora este raportat la posibilități și necesități sănătoase.

Jucariile Montessori

reprezintă mereu o alegere perfectă, pentru că principiile acestora sunt bazate pe o teorie educațională care a trecut testul mai multor decenii cu brio. Se remarcă ideea de pornire, care sună așa: „Respectă copilul”.
Jucăriile Montessori au în vedere faptul, că copii învață totul din mediul lor, care este aranjat cu obiecte, eventual jucării cu care se pot juca copii independent și vor asimilaexact atâtea experiențe, cât le permite stadiul lor de dezvoltare actual. Dacă sunt curioși, mai întreabă sau experimentează, doar atunci trebuie ajutați, când au nevoie cu adevărat.
Vrea părintele ca copilul său să devină cu adevărat cineva? Copilul este deja cineva! Este o entitate cu gânduri proprii, cu nevoi proprii care trebuie luate în seamă, cu ritm propriu, cu forțe proprii care le oferă dezvoltarea corespunzătoare. Doar să li se ofere un mediu cu jucării bine alese, cu atmosferă sănătoasă!

Jucariile din lemn tip Montessori

care se găsesc la Lester – magazin online de jucării sunt de calitate, sunt autentice sau create pe baza ideilor lui Maria Montessori. Comenzile privează copii din familie, dar și instituțiile de învățământ pentru copii de 3-8 ani.

Related Posts