Magazin online de jucării din lemn

Vopseste oua cu vopsele din natura

[ux_image id=”17961″] [divider]

Pregătirea pentru Paste

înseamnă în afară de „curățenia de Paște” și vopsirea ori încondeierea ouălor. Acestea pot fi vopsite cu diferite vopsele sintetice la modă, care se regăsesc pe rafturile magazinelor înainte de sărbătorile Pascale, sau cu vopsele naturale, care ne sunt oferite uneori și de deșeurile menajere. Trebuie să fim doar un pic atenți și creativi și totodată buni gospodari. Trebuie să ținem cont, să folosim cu adevărat deșeuri, pentru a nu plăti în plus.
Cere sunt aceste deșeuri? Bineînțeles, în primul rând ne gândim la rămășițele plantelor folosite în bucătărie pentru prepararea mâncărurilor.
Iată câteva sfaturi, pași și metode ecologice de vopsit ouă:
-În primul rând, alege ouă cu coajă albă, dacă e posibil, deoarece culorile obținute vor fi mai intense pe ele.
-Spală bine ouăle alese cu apă și puțin lichid de spălat vase
-Ține cont, că vopsirea ouălor va lua mai mult timp, vopselele naturale fiind mai puțin concentrate ca cele sintetice.
-S-ar putea să pară „palide” ouăle vopsite cu metode ecologice față de culorile intense obținute cu vopselele de ouă din comerț.
-Vopsirea ouălor se poate face cu metoda rece, când bucățelele de plante folosite sunt fierte separat, se strecoară lichidul obținut, se pune o linguriță de sare și puțin oțet pentru fixarea culorilor,iar ouăle fierte sunt puse și ținute în vopseaua obținută mai multe ore
-Vopsirea la cald se face ori prin fierberea ouălor în lichidul amintit mai sus, sau direct cu rămășițele de plante împreună. Astfel se pot obține ouăle așa zise „marmorate”. Ouăle sunt lăsate să se răcească în vopsea.
-Resturile menajere care pot fi folosite pentru vopsirea ouălor și culorile obținute pot fi următoarele: coaja uscată de ceapă roșie și cea galbenă, foile de suprafață de varza roșie, coaja de sfeclă roșie sau ghimbir, restul de cafea, ceaiul negru și mușețelul rămas de la infuzia ceaiului, zeama după fierberea urzicii sau a spanacului, mure sau afine dacă am pus la congelator și considerăm că merită să folosim pentru vopsire.
Vopsirea ouălor poate deveni un eveniment de așteptare a sărbătorilor Pascale, când în Joia Mare familia se adună și experimentează ce se poate vopsi cu materiale naturale. Culorile obținute vor fi mereu diferite, iar dacă se dorește pot fi folosite metode de încondeiare simple cum ar fi folosirea lumânării ca „condei”, desenând diferite figuri pe ouă, folosirea cerii de albine și a unui obiect cu vârf cum ar fi de exemplu o pană de pasăre sau o scobitoare din lemn, în caz, că nu există condei special, dar pot fi încondeiate și cu frunză legată pe oua nevopsită cu un material subțire, cum ar fi de exemplu ciorapii din nylon.
În zilele noastre se împodobesc casele cu mii de decorațiuni pascale. La ouăle vopsite cu materiale naturale putem atașa decorațiuni de paști din textile sau din lemn, ele sunt cele mai potrivite.
Important este, că ouăle vopsite cu materiale naturale sunt mult mai sănătoase, se exclud materialele sintetice dăunătoare sănătății, care pot trece de coaja oului.
Accesoriile şi decorațiunile de Paşte le puteți comanda din

magazinul online de jucarii

Lester. Astfel puteți crea adevărata atmosferă a marii şărbatori.

Idei de cadouri de Paste pentru copii:

[ux_products type=”masonry” products=”16″ orderby=”sales” show=”onsale” out_of_stock=”exclude”]