Magazin online de jucării din lemn

Vine Moșul – ce să spunem copiilor?

Vine Mosul – ce sa spunem copiilor?

Psihicul unui copil mic funcționează altfel, decât al unui adult. El crede în povești, deși știe, că în realitate nu există balauri sau zâne. Dar fantezia lor creează acea situație, care transpune pe copii în lumea specificș de a crede de fapt ce nu se poate crede.
Când punem întrebarea, dacă să susținem imaginea Moșului ca o figură magică sau nu, psihologii spun că copii trebuie lăsați să creadă că există un Moș doar al lor, la care își pot exprima dorințele, care poate face minuni pentru ei.Moșul aducător de daruri în imaginația copiilor se identifică cu imaginea eroilor pozitive din basme care le poate satisface micile dorințe și care va putea să apere pe ei de orice necaz. Copii au nevoie de minuni, Moșul poate face parte unul dintre ele.
Dar până când este indicat susținerea imaginii mitice al Moșului?
Copii încep să se depărteze de lumea poveștilor în jurul anilor 6-7. Atunci ei devin mai apropiați de realitate, vor suporta cu mai multă ușurință, că Moșul de fapt este un om simplu. Foarte important însă, să se mențină în continuare în familie obiceiul care se leagă de Moș: să se ofere daruri, să se servească o cină festivă, orice, care să amintească pe copii mai mari exact de bucuria pe care au trăit atunci când credeau în minunea Moșului.
Vă e frică de momentul în care va trebui să stați față-n față cu copilul și să-i spuneți că de fapt Moșul nu există? Nu vă faceți griji, nu veți fi nevoit. Odată cu dezvoltarea psihică sănătoasă, apropiind-se din ce în ce mai mult de lumea reală, își vor da seama singuri.
Dumneavoastră trebuie doar să susțineți jocul – oferiți cadouri îndrăgite și dorite de copii.

Lester – Magazin online de jucarii

vă oferă o mulțime de

jucarii din lemn de calitate

de diferite categorii, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele! Profitați de ofertele de sărbători!