Trenulețe din lemn

O lume îndrăgită de copii, dar nu numai, este cea a trenulețelor. Zicem, ”nu numai”, pentru că știm, că mulți adulți au hobby-ul de a culege trenulețe. Copii se pot juca cu aceste seturi timp îndelungat, pentru că trenulețele pot însoți fiecare fază de dezvoltare a jocului.
La începutul copilăriei cei mici au nevoie de trenulețe care se pot împinge sau trage- faza de manipulație a jocului – și să nu aibă elemente mici care se pot înghiți ușor.

În jurul vârstei de 3-4 ani apare la copii faza jocurilor de construcții, sigur este vorba despre construcții simple, tot cu elemente mai mari pentru siguranța copiilor. Pentru această fază recomandăm trenulețele din lemn demontabile, colorate, uneori ornate cu figuri diverse. Vagoanele acestora, se separă și ei, copii sunt nevoiți în decursul jocului să depună un efort pentru pentru a îmbina elementele corespunzător. Astfel li se dezvoltă abilitățile motrice fine. În perioada aceasta apare jocul de rol, trenulețele devin instrumente, copiii vor intra în rolurile de mecanici sau călători.
Adevăratele construcții apar în jurul vârstei de 6-7 ani, atunci se construiesc din mai multe elemente (uneori mult peste 100). În magazinul nostru online avem

colecții de trenulete

din mai multe piese și avem și elemente de construit separat, care se potrivesc cu acelea din seturi. Odată cumpărat un

set de trenulețe

poate fi întregit. Copii se bucură să aibă colecții de trenulețe din lemn, deoarece ele sunt rezistente, frumoase, bine finisate. Jocul cu prietenii pe o masă de teren cu șine, macazuri, gări și trenulețe pe poduri poate oferi începutul adevăratelor prietenii.