Magazin online de jucării din lemn

Ce ne transmit construcțiile preșcolarilor

Jocurile de constructii

sunt specifice vârstei preșcolare. Este faza dezvoltării jocului care cuprinde un interval de timp destul de larg. Pornește de la simpla manipulare a diferitelor obiecte și ajunge la arta de a alcătui construcții diverse, uneori foarte sofisticate și complexe din diferite materiale. În aceste construcții se reflectă copilul. Dacă se analizează atent construcția, materialul folosit, metoda prin care s-a realizat, se pot afla multe despre micul constructor, despre faza lui de dezvoltare motrică, intelectuală și socială.
Copilul este un creator fără limite. Poate crea după model dat, dar adevăratele sale construcții vor fi acelea care se nasc pe temeiul chibzuinței lui nemărginite. Temele pot fi luate din mediu, dar de multe ori se întâmplă, că copilul întrebat ce construiește, ne răspunde de ex. ”O casă!”, iar peste câteva clipe iarăși întrebat, ne zice că ”Un garaj!”, apoi construcția extindu-se devine ”Un castel!” sau ”O navă spațială!”. Tema se schimbă permanent, după fantezia copiilor după câteva cuburi suprapuse.
-Mr. Lester, nu te mira! Este un joc! Nu este activitate de muncă! Este joc! Înțelege odată: jocul este o activitate pentru bucuria ei în sine, munca are obiectiv de atins. Asta face diferența!

-O să țin minte.
-Foarte bine! Și, conștient de acest fapt, n-ai putea să ne recomanzi niște seturi motivante de construit din magazinul tău online de jucării?
-Ba da, am o mulțime de

jucarii de lemn de calitate

, din care o mare parte sunt jucării pentru construit. Îți recomand seturile de construit din lemn pentru preșcolari, este vârsta specifică pentru aceștia. Pot să-ți dau o listă cu preferatele mele?
-Sigur! Te rog!
-În primul rând aș recomanda seturile de construit din cuburi colorate de 100, 60, 44, 35, 20 piese, ele sunt foarte populare. Aproape fiecare copil are un set, dar la grădinițe sigur există, deoarece aceste cuburi de construit au fost introduse în unitățile de învățământ încă de Montessori și Fröbel, mari reformatori ai pedagogiei. Ei și-au dat seama de importanța jocului cuaceste elemente simple, prin care copii au avut ocazia să experimenteze moduri de construcții diferite, să stabilească statica elementelor combinate, să trăiască sentimentele de bucurie a creării au însemnat mult în dezvoltarea lor motrică fină dar și emoțională. Și-au dat seama, că jucăriile de construit ajută la formarea comunității, activitatea creatoare comună impunând necesitatea colaborării între copii.
-Latura socială a jocurilor de construcții se evidențiază mai mult în grădinițe, dacă înțeleg bine.
-Așa este. Dar avem și unele seturi pentru prietenii de acasă: setul de cuburi de construit din lemn natur din 100 piese are modele, este sofosticat, bicolor, elegant, dar pentru fetițe probabil i-ar plăcea mai mult să aibă setul de cuburi de construit colorate și ornamentate din 100 de piese din care pot face construcții minunate, castele din povești.
-Mr. Lester, construiesc și fetițele?

-Sigur! Și lor le place să construiască, doar tematica este diferită. Și ele sunt inițiatoarele unor construcții, fac și ele planuri împreună cu ceilalți, așa se formează relațiile sociale de prietenie, de colaborare.
-Am vizitat magazinul tău online de jucării Mr. Lester, și am mai văzut seturi sofisticate de construit. Mi-a captat atenția și setul de construit deștept, pista cu bile, jocul de construit COMBI și setul de construcții Camelot. Cred, că și ele sunt pentru preșcolari.

Pistă cu bile din lemn

Pistă cu bile din lemn

-Așa este! Dar nu uita și de copii mai mari, care combină cu drag jucăriile cu șuruburi, dar acestea sunt din metal și plastic.
-Mulțumesc pentru îndrumare. Voi ști ce să aleg pentru micii mei prieteni de sărbători. Mi-am dat seama de importanța acestora. Acum știu, că unele construcții solitare prin performanța lor arată exact capacitățile motrice și imaginația creatoare al jucătorului, iar construcțiile comune ne transmit și capacitățile de colaborare ale constructorilor.

[ux_products cat=”cuburi-de-construit” products=”12″ out_of_stock=”exclude”]

Related Posts