Magazin online de jucării din lemn

Timpul de calitatea petrecut cu copilul tau

[ux_product_categories style=”default” type=”masonry”]

Nu efortul depus pentru a crește copilul tău este important, ci ceea ce simte copilul că-l faci pentru el. Aceste două lucruri pot fi total diferite. Nu este de ajuns să lucrezi pentru el zi și noapte, să cheltui toți banii pe el. Este important, ce realizează din aceste lucruri copilul tău, ce înțelege, prin prisma sentimentelor sale. Bineînțeles, este important, ca copilul să știe, că depui un efort pentru creșterea, educarea lui, dar valoarea acestuia nu va fi totalmente măsurat cu timpul tău, cu oboseala ta, și deși aparent poate arată așa, nici cu banii câștigați.
Copilul apreciază persoana ta, care se dăruie lui, problemelor sale și timpul acordat lui.
Ce ți-ar plăcea mai mult, dacă ai primi o scrisoare? Să fie lungă, cu informații de toate felurile în care se pierde mesajul sau o scrisoare mai scurtă, dar care transmite concret un mesaj? Cred că a doua opțiune este mai simpatică. La fel, copilul apreciază dacă petreci un timp mai scurt cu el, dar în acest timp te dedici lui totalmente: nu ai telefonul lângă tine sau laptopul, nu merge televizorul, nu gătești, bei cafea, ești doar tu și el, sau familia și ești cu adevărat atent la cerințele sale. Mai bine o oră pe zi așa, decât o zi întreagă dar cu elemente deranjatoare la care de multe ori ești mult mai atent, par ar fi mult mai urgente de rezolvate și mult mai importante.
Timpul de calitate nu este o noutate în educație, doar atenția s-a îndreptat mai mult spre el, deoarece lipsește din educația copiilor acest timp de calitate acordat. Unii părinți nici nu realizează, că greșesc, că faptul că copilul cunoaște o mulțime de animale din junglă din televizor, nu înseamnă, că este mai deștept, mai înțelept. Dimpotrivă, s-ar putea să fie rămas în urmă cu multe lucruri pe care are în apropierea sa și cu care ar trebui să facă cunoștință cu părinții.
Un prilej pentru timp de calitate ar putea fi jocurile comune cu materialele naturale (pietre, crengi, nisip,apă, etc.)care se regăsesc în mediul lor ambiant, sau jocuri cu jucarii educative din lemn, dedicate exact vârstei sau nivelului de dezvoltare al copilului. Părinții sunt uimiți, cum copii manipulează și folosesc corect telefonul, dar să nu uităm, că ei sunt copii generației x, este un lucru normal telefonul mobil pentru ei cum este un castron și un tel, cu care se joacă de-a familia.
Mă consider modernă, nu exclud obiectele moderne cum ar fi tableta sau telefonul, sau alte obiecte digitale moderne, dar consider, că adevăratul joc este, când jucăriile oferă loc pentru creativitate, pentru dezvoltarea perseverenței și a perspicacității. Propun pentru aceste ocazii de joc

jucarii de calitate

, cum ar fi

jucarii din textile

sau

jucarii din lemn

(jucarii educative, cuburi de construit, trenulețe, mașinuțe, puzzle-uri,jucării logice, etc.) Important ca aceste jucării să fie captivante, alegerea fie al copilului, fie la propunerea adultului să țintească exact dorințele copiilor.
Nu uita, prin aceste jocuri modelezi personalitatea copilului tău. Cum te comporți tu cu el, așa se va comporta și el la rândul său cu tine.

Related Posts