Avantajele jucăriilor tradiționale

Tablete vs. jucării tradiționale

Copil jucând pe tabletăMulți părinți cred că micuții lor vor rămâne în urmă, în cazul în care nu au acces la un calculator sau o tabletă, însă grijile lor sunt nefondate. Academia Americană de Pediatrie recomandă evitarea în totalitate a ecranelor sub vârsta de trei ani și nu recomandă mai mult de două ore pe zi pentru copii cu vârstele între 3 și 18 ani. Unele dintre efectele adverse pe care medicii au observat la copii, care folosesc tablete, telefoane inteligente și televizoare în exces includ: obezitatea, probleme de somn, agresivitate și probleme de învățare la școală. Aceste probleme pot fi evitate prin minimalizarea jocurilor electronice și punerea accentului pe jucăriile tradiționale.   Membrii Asociației Profesorilor din SUA au atras atenția asupra faptului că există deja copii, care nu dispun de abilitățile motrice necesare pentru a juca cu blocurile de construit, din cauza dependenței de tablete și smarthphone-uri. Copii de doar 3 ani se descurcă foarte bine pe un iPad, dar nu au dexteritate în degete după ore întregi de joacă pe tablete.
Set de cuburi de construit din lemn natur din 100 de piese

Set de cuburi de construit din lemn natur din 100 de piese

Niciun joc de pe tabletă nu se compară, în beneficiile aduse pentru copii, cu jucăriile tradiționale. Cuburile de construit pot fi transformate în zgârie-nori sau castele fermecate, jucăriile cu alimente transformă podeaua în restaurant sau o colecție de trenulețe tranformă camera în gară. Jucăriile tradiționale din lemn stimulează imaginația copiilor, spre deosebire de jocurile de pe tablete, care de cele mai multe ori indică exact micuților ce pași să urmeze. Dacă vrei să încurajezi copii să-și folosească imaginația, alege jucării din lemn, cât mai simple, fără componente electronice.
Trenuleț din lemn colorat demontabil

Trenuleț din lemn colorat demontabil

Jucăriile electronice s-au dezvoltat într-un ritm incredibil în ultimii ani, însă nici până astăzi nu reușesc să concureze cu jucăriile tradiționale în dezvoltarea abilităților sociale. Copii care se joacă cu jucării din lemn, comunică unul cu altul, interacționează intens, în loc să holbeze în liniște, singur, pe o tabletă. Este datoria noastră să asigurăm că tehnologia este folosită cu înțelepciune și în mod productiv de către copii. Tehnologia trebuie să ajute la dezvoltarea abilităților și nu trebuie să cauzeze dependență, agresivitate și comportamente anti-sociale. Jucăriile educative din lemn asigură distracție, dar în același timp dezvoltă cele mai importante abilități. Alege acum

jucaria educativa

potrivită pentru vârsta copilului tău din magazinul online de jucarii Lester. Beneficiezi de transport gratuit la domiciliu pentru comenzile de peste 189 lei!

Related Posts