Magazin online de juc─ârii din lemn

Rolul vital al jocului în dezvoltarea copilului

Jocul este at├ót de important pentru dezvoltarea optim─â a copilului, ├«nc├ót a fost recunoscut─â de c─âtre Na╚Ťiunile Unite ca un drept fundamental al fiec─ârui copil. Jocul este mult mai mult dec├ót distrac╚Ťie, aceasta dezvolt─â creativitatea, imagina╚Ťia, dexteritatea ╚Öi ├«nt─âre╚Öte abilit─â╚Ťile fizice, cognitive ╚Öi sociale. Joaca are un rol important ├«n dezvoltarea s─ân─âtoas─â a copilului. Spre deosebire de divertismentul pasiv, prin TV ╚Öi calculator, joaca contribuie chiar ╚Öi la dezvoltarea fizic─â s─ân─âtoas─â. Cercet─ârile arat─â c─â 75% din dezvoltarea creierului are loc dup─â na╚Ötere. Joaca este at├ót de fundamental─â ├«n via╚Ťa copilului, ├«nc├ót de multe ori este greu s─â separi ├«nv─â╚Ťarea de la joac─â. Tu, ca p─ârinte e╚Öti primul profesor al micu╚Ťului t─âu, ╚Öi mare parte a ├«nv─â╚Ť─ârii se ├«nt├ómpl─â prin joac─â. Joaca ajut─â copilul s─â ├«nve╚Ťe regulile din familie ╚Öi s─â con╚Ötientizeze rolul ei. Copiii interac╚Ťioneaz─â cu lumea din jurul lor prin joac─â, joaca este lentila prin care micu╚Ťii experimenteaz─â lumea ├«nconjur─âtoare.

Jucariile educative pentru copii

o s─â-╚Ťi fie de mare ajutor ├«n acest proces de ├«nv─â╚Ťare timpurie. Copiii o s─â se joace mult mai mult, dac─â au la dispozi╚Ťie juc─âriile potrivite. Conform cercet─ârilor efectuate ├«n familii, cele mai importante factori de dezvoltare cognitiv─â la pre╚Öcolari sunt disponibilitatea materialelor de juc─ârii ╚Öi calitatea implic─ârii mamei ├«n joaca cu copilul. Disponibilitatea juc─âriilor educa╚Ťionale din copil─ârie este legat─â de IQ-ul micu╚Ťului. Copiii cu acces la o varietate de jocuri educative au ajuns la niveluri mai ridicate de realiz─âri intelectuale, indiferent de sex, ras─â sau clasa social─â a copiilor. (Bradley 1985, Elardo 1975). Conform unui alt studiu, disponibilitatea de

jucarii de societate

, au crescut interac╚Ťiunea social─â chiar ╚Öi a copiilor cu dizabilit─â╚Ťi. (Driscoll 2009)

Jucarile educative pentru copii

nu sunt destinate doar pentru distrac╚Ťie, acestea au trei scopuri: sunt concepute pentru a dezvolta o abilitate, s─â fac─â ├«nv─â╚Ťarea distractiv─â ╚Öi s─â angajeze copiii ├«n mod activ. De exemplu, juc─âriile de condus bile dezvolt─â abilit─â╚Ťile motrice fine, distreaz─â micu╚Ťii prin formele ╚Öi culorile vii ╚Öi le implic─â ├«n mod activ prin necesitatea condusului bilelor.
Jucărie de condus bile cu mașină

Jucărie de condus bile cu mașină

Mai aduci aminte cum ai ├«nv─â╚Ťat bazele matematicii? Cu ajutorul juc─âriilor educative, mai exact cu ajutorul unui num─âr─âtor- abacus. Aceasta a devenit o juc─ârie educativ─â de nelipsit din clasele primare. Abacus este unul dintre cele mai eficiente juc─ârii educative pentru ├«nv─â╚Ťarea numerelor ╚Öi opera╚Ťiunilor de baz─â ├«n matematic─â, acum ai ocazia s─â o folose╚Öti chiar ╚Öi acas─â.
Num─âr─âtor - Abacus

Num─âr─âtor – Abacus

Juc─âriile educative contribuie direct la dezvoltarea ╚Öi educa╚Ťia copiilor, astfel copiii care nu au suficiente oportunit─â╚Ťi de a juca vor fi afecta╚Ťi ├«n dezvoltarea creierului ╚Öi abilit─â╚Ťilor. Copiii care nu joac─â sau care nu au posibilitatea de a juca, au un risc crescut ├«n dezvoltarea anormal─â ╚Öi deviant─â. F─âr─â joac─â autocontrolul nu se dezvolt─â ├«n mod adecvat. Este foarte clar c─â jocul este de o importan╚Ť─â vital─â ├«n dezvoltarea ╚Öi s─ân─âtatea copiilor. Jocul se schimb─â pe durata ├«ntregii copil─ârii, astfel este important s─â alegi juc─âria potrivit─â v├órstei copilului. Vezi ce se potrive╚Öte micu╚Ťului t─âu din gama variat─â de juc─ârii educative de lemn din magazinul online de juc─ârii Lester. Beneficiezi de transport gratuit la juc─ârii ├«n cazul comenzilor de peste 189 lei.