Magazin online de jucării din lemn

Relația copiilor cu mama

Dezvoltarea unui copil cuprinde multe aspecte, precum dezvoltarea fizică, socială, emoțională și mentală. Pentru ca micuții să se dezvolte în toate privințele, trebuie să fie susținute din toate punctele de vedere, iar singura persoană responsabilă pentru această încurajare, cel mai adesea, este mama. Mamele tind să fie îngrijitoarele primari, astfel, ele petrec mai mult timp cu copiii lor decât oricine altcineva. Mamele, prin urmare, sunt în poziția unică de a influența creșterea copiilor în toate domeniile de dezvoltare. Conform teoreticianului John Bowlby, acesată legătură afectivă între mama și copilul va deveni modelul tuturor relațiilor pe care copilul va forma de-a lungul vieții. În mod clar munca unei mame în primii ani din viața unui copil are o mare importanță. Relația copilului cu mama este probabil cea mai puternică relație din viața timpurie a copilului și acesta va deveni șablonul pe care o să bazeze în relațiile ulterioare.
Mama și copilul - puzzle cu mâner

Mama și copilul – puzzle cu mâner

În general se formează o legătură afectivă între mamele și copiii lor în primele ore după naștere. Dezvoltarea încrederii între o mamă și copilul ei, începe din momentul în care micuțul este ținut în brațe. În acest timp mamele adesea alăptează copiii și le țin aproape, păstrând astfel un contact fizic pentru primele ore prețioase și zile din viața copilului. Există multe motive pentru care mamele și copiii lor nu pot fi în contact imediat după naștere, cum ar fi complicații sau naștere prematură, care necesită tratament medical. Aceasta nu înseamnă în niciun caz că legătura afectivă nu se va forma. Există mult timp pentru formarea legăturii în primele șase luni, așa că mamele nu trebuie să simtă nici o presiune pentru a forma legăturaafectivă instantanee cu copiii lor. În această perioadă joaca cu mama este principalul furnizor de informații care ajută dezvoltarea emoțională, mentală, spirituală și fizică. Jocurile la bebeluși sunt naturale pentru orice mamă, legănarea în brațe sau în balansoar, mângâierea, etc. Par banale, dar au o importanță majoră în dezvoltarea corectă chiar și plimbările în natură sau grimasele făcute pentru bebeluși.
Broscuță - jucărie tip Montessori mică

Broscuță – jucărie tip Montessori mică

Când copiii devin puțini mai mari știu că mamele lor sunt persoanele primare pentru a satisface nevoile lor și astfel ciclul inițal de formare a legăturii se finalizează. Copiii mici încep să realizeze că sunt persoane independente și au mobilitatea necesară pentru a testa limitele stabilite de către mama. Un copil explorează, de obicei prin încercări și greșeli, astfel o să înțeleagă că limitele au fost stabilite pentru păstrarea siguranței și va fi din nou consolidată încrederea în mama. Pentru bebeluși fiecare minut este joacă, doar de noi depinde dacă valorificăm joaca în vederea dezvoltării copilașului. Jucariile educative pentru bebeluși îți vor fi de ajutor de la cea mai mică vârstă.

Jucariile pentru bebelusi

fabricate din lemn sunt viu colorate, cu contrast puternic și cu teme vesele pentru a fi captivante.
Vierme - jucărie de tras

Vierme – jucărie de tras

Poate părea oarecum intimidantă pentru noile mame, care se tem că o să încurce sau că o să distrugă viața copiilor, dar în cele mai multe cazuri legătura se formează în mod natural. Mămici, nu trebuie să vă faceți griji în privința relației voastre cu copiii, dacă aceasta este corectă sau dacă sunteți o mamă bună – nu există nici un standard extern pe care trebuie să îndepliniți. În schimb, toate mamele ar trebui să facă ceea ce simt că este natural și bun pentru micuți și atâta timp cât mamele sunt fericiți, atunci șansele sunt bune că vor fi bucuroși și copiii. Jucăriile pentru bebeluși îți vor fi de ajutor pentru a profita la maxim de receptivitatea bebelușului la învățare. Alege acum jucăria potrivită din magazinul online de jucării Lester. Beneficiezi de transport gratuit la domiciliu pentru comenzile de peste 189 lei!

Related Posts