Magazin online de jucării din lemn

Putem alege jucăria perfectă?

O întrebare extrem de interesantă: putem alege jucăria perfectă pentru copilul nostru? Întrebarea rămâne deschisă, deoarece adevărul este, că niciodată nu putem fi siguri, că am ales bine. Se întâmplă, ca un copil să se poată juca mult timp cu alte obiecte interesante, decât o jucărie, folosindu-se de creativitatea sa.

Totuși, este bine să aibă și jucării „de-a gata”, deoarece acestea pot da un imbold anumitor jocuri, apropie copii de unele teme (de exemplu: dacă copilul are un set de construit, sigur va fi interesat și se va apuca mai repede de îmbinarea elementelor, dacă are un mobilier de

bucatarie pentru copii

, sau cel puțin o plită portabilă, va dori să joace jocuri de rol care se desfășoară la locul potrivit). Deci, nu este contraindicat ca copii să primească și astfel de jucării.

Se recomandă să se ia în calcul câteva aspecte la alegerea jucăriilor pentru copii:

  • Să intre în aria de interese al copilului  – nu unghiul de vedere al părintelui trebuie să fie cel mai important, deși se întâmplă des că părinții vor să familiarizeze copii cu lucruri pe care doresc de fapt ei. Dacă vor să introducă elemente noi de joc pentru copii, trebuie să consulte copii sau să observe aspectele jocul actual.
  • Să dezvolte creativitatea copiilor – să fie jucărie multifuncțională, care să lase teren liber fanteziei creatoare în timpul jocului cu ea.
  • Să corespundă vârstei copilului – jucăria trebuie dăruită la vârsta la care este indicată, pentru că dacă facem un pas prea mare înainte, copilul nu va înțelege esența jucăriei și nu o va folosi, ba mai mult, va deveni obiectul plictiselii și va fi aruncat la o parte înainte să fie folosită.
  • Să fie estetică și durabilă – în afara faptului, că o jucărie care se strică repede este pierdere de bani, nu este bine, ca copii să treacă prin trauma cauzată de stricarea jucăriei pe care abia au îndrăgit-o. Jucăriile din lemn sunt perfecte din acest punct de vedere.
  • Să ajute socializarea copiilor – cel mai important lucru la vârsta preșcolară, când jocul este principalul mijloc de educație fiind activitatea de bază a copiilor mici
  • Să nu fie prea multe la număr – se pierde importanța lor.

Dacă luați în calcul aceste aspecte, puteți aproviziona jucăria perfectă pentru copilul dumneavoastră oricând. Vă invităm să vizitați

magazinul online de jucarii Lester

, unde veți găsi jucării de lemn de calitate din toate categoriile și pentru toate vârstele.

 

Related Posts