Magazin online de juc─ârii din lemn

Primii pa╚Öi ├«n via╚Ťa bebelu╚Öului

Mul╚Ťi p─ârin╚Ťi ├«╚Öi amintesc p├ón─â la sf├ór╚Öitul vie╚Ťii de primii pasi ai bebelusului lor, aceasta fiind o etap─â extrem de important─â din via╚Ť─â. ├Än mod sigur, fiecare p─ârinte dore╚Öte s─â vad─â cum devine mai independent copila╚Öul. Mersul pare at├ót de natural─â ╚Öi simpl─â la prima vedere, ├«ns─â ├«nv─â╚Ťatul mersului nu este deloc u╚Öoar─â. Mersul la bebelu╚Öi necesit─â aproape toate mu╚Öchile ╚Öi toat─â aten╚Ťia micu╚Ťului. Este important s─â nu punem presiune pe copil, l─âs├ónd s─â se dezvolte ├«n ritmul propriu. ├Äncurajarea pe care po╚Ťi oferi copilului, o s─â ajute ├«n dezvoltarea armonios─â, ├«ns─â nu este deloc recomandat─â s─â for╚Ťezi mersul ├«n picioare.
Balaur zâmbitor de împins

Balaur zâmbitor de împins

Te ├«ntrebi la ce v├órst─â merg bebelu╚Öii? Majoritatea bebelu╚Öilor o s─â fac─â primii pa╚Öi ├«ntre v├órstele 9 ╚Öi 12 luni. ├Änainte de a ├«ncepe s─â mearg─â independent, o s─â vezi nenum─ârate ├«ncerc─âri.Vei putea observa modul ├«n care ├«nva╚Ť─â s─â ├«╚Öi ridice capul, cum se ├«mpinge de pe sol, o s─â vezi leg─ân├óndu-se pe stomac sau rostogolind de pe burtic─â pe spate, st├ónd ╚Öezut, deplas├óndu-se ├«n ÔÇ×patru labe.ÔÇŁ Toate aceste ├«ncerc─âri constituie exerci╚Ťii ├«nainte s─â fac─â primii pa╚Öi ╚Öi ajut─â la dezvoltarea motric─â normal─â.
Juc─ârii Montessori

Juc─ârii Montessori

Mersul de-a bu╚Öilea la bebelu╚Öi este de asemenea o etap─â de dezvoltare extrem de important─â, ajut─â mult la formarea sim╚Ťului de echilibru. La c├óte luni merg bebelu╚Öii de-a bu╚Öilea? Majoritatea bebelu╚Öilor ├«nva╚Ť─â s─â mearg─â ├«n ÔÇ×patru labeÔÇŁ ├«ntre v├órstele de 6 ╚Öi 10 luni. Copila╚Öul va ├«nv─â╚Ťa s─â se mi╚Öte cu ├«ncredere ╚Öi cu timpul va trece de la t├ór├ót la statul ├«n picioare. O metod─â bun─â de a ├«ncuraja mersul de-a bu╚Öilea este a╚Öezarea de juc─ârii, dar la o distan╚Ť─â, unde nu ajunge la ele. Cu siguran╚Ť─â o s─â fac─â tot posibilul s─â ajung─â la juc─âria mult dorit─â. ├Än scopul dezvolt─ârii abilit─â╚Ťilor copilului, trebuie s─â asiguri condi╚Ťii optime. ├Äncearc─â s─â pui la dispozi╚Ťia bebelu╚Öului o suprafa╚Ť─â suficient de mare, f─âr─â cabluri sau mobilier cu col╚Ťuri periculoase. ├Än aceast─â perioad─â sunt inevitabile c─âderile. Se recomand─â acoperirea col╚Ťurilor tuturor pieselor de mobilier, pentru a preveni leziunile ├«n cazul ├«n care se love╚Öte de acestea. Trebuie acordat─â o aten╚Ťie sporit─â ╚Öi prizelor, care trebuie acoperite cu suporturi speciale, pentru a preveni b─âgarea degetelor sau obiectelor ├«n priz─â. Copiii rareori cer ajutor la ├«nv─â╚Ťarea primilor pa╚Öi, ├«n cele mai multe cazuri sunt mult mai ├«ncrez─âtori dac─â ├«ncep s─â mearg─â pe cont propriu, f─âr─â ajutorul p─ârin╚Ťilor. C├ónd sunt ajuta╚Ťi de p─ârin╚Ťi, trebuie doar s─â ridice picioarele, sim╚Ťul de echilibru nefiind necesar, deoarece mama sau tata le ╚Ťine ferm. Sprijinirea verbal─â ╚Öi motivarea bebelu╚Öilor uneori sunt mai importante, dec├ót ajutorul fizic. Arat─â c├ót de bucuroas─â e╚Öti c├ónd copila╚Öul se ridic─â singur sau face c├ó╚Ťiva pa╚Öi, chiar dac─â se aga╚Ť─â de mobilier. Calmeaz─â bebelu╚Öul c├ónd se sperie de pierderea echilibrului sau dac─â cade.
C─âlu╚Ť balansoar colorat

C─âlu╚Ť balansoar colorat

├Än afar─â de ├«ncurajare po╚Ťi ajuta micu╚Ťul ╚Öi cu juc─ârii, care vor ├«nso╚Ťi bebelu╚Öii ├«n drumul cu peripe╚Ťii de la ╚Öezut, la statul ├«n picioare p├ón─â la mersul pe picioare.

Jucariile pentru bebelusi

constituie ├«ntotdeauna o motiva╚Ťie imens─â. Este mult mai interesant c├ónd te po╚Ťi deplasa singur s─â alegi juc─âriile dorite, dec├ót s─â a╚Ötep╚Ťi ca un adult s─â-╚Ťi ofere o juc─ârie care te plictise╚Öte. Copiii o s─â adore faptul c─â pot controla mediul lor ├«nconjur─âtor. Asigur─â-te c─â alegi juc─âriile potrivite pentru v├órsta copilului. Dac─â bebelu╚Öul se descurc─â bini╚Öor ├«n dou─â picioare, buburuza de ├«mpins va oferi un punct de sprijin atractiv ╚Öi va stimula curiozitatea. Pentru a evita orice accident ╚Öi pentru a face procesul de ├«nv─â╚Ťare a primilor pa╚Öi la bebelu╚Öi mai interesant, po╚Ťi g─âsi juc─âriile potrivite v├órstei ├«n

magazinul online de jucarii Lester

. Beneficiezi de transport gratuit prin curierat, în cazul comenzilor de peste 189 lei.

Related Posts