Primii pași în viața bebelușului

Mulți părinți își amintesc până la sfârșitul vieții de primii pasi ai bebelusului lor, aceasta fiind o etapă extrem de importantă din viață. În mod sigur, fiecare părinte dorește să vadă cum devine mai independent copilașul. Mersul pare atât de naturală și simplă la prima vedere, însă învățatul mersului nu este deloc ușoară. Mersul la bebeluși necesită aproape toate mușchile și toată atenția micuțului. Este important să nu punem presiune pe copil, lăsând să se dezvolte în ritmul propriu. Încurajarea pe care poți oferi copilului, o să ajute în dezvoltarea armoniosă, însă nu este deloc recomandată să forțezi mersul în picioare.
Balaur zâmbitor de împins
Balaur zâmbitor de împins
Te întrebi la ce vârstă merg bebelușii? Majoritatea bebelușilor o să facă primii pași între vârstele 9 și 12 luni. Înainte de a începe să meargă independent, o să vezi nenumărate încercări.Vei putea observa modul în care învață să își ridice capul, cum se împinge de pe sol, o să vezi legănându-se pe stomac sau rostogolind de pe burtică pe spate, stând șezut, deplasându-se în „patru labe.” Toate aceste încercări constituie exerciții înainte să facă primii pași și ajută la dezvoltarea motrică normală.
Jucării Montessori
Jucării Montessori
Mersul de-a bușilea la bebeluși este de asemenea o etapă de dezvoltare extrem de importantă, ajută mult la formarea simțului de echilibru. La câte luni merg bebelușii de-a bușilea? Majoritatea bebelușilor învață să meargă în „patru labe” între vârstele de 6 și 10 luni. Copilașul va învăța să se miște cu încredere și cu timpul va trece de la târât la statul în picioare. O metodă bună de a încuraja mersul de-a bușilea este așezarea de jucării, dar la o distanță, unde nu ajunge la ele. Cu siguranță o să facă tot posibilul să ajungă la jucăria mult dorită. În scopul dezvoltării abilităților copilului, trebuie să asiguri condiții optime. Încearcă să pui la dispoziția bebelușului o suprafață suficient de mare, fără cabluri sau mobilier cu colțuri periculoase. În această perioadă sunt inevitabile căderile. Se recomandă acoperirea colțurilor tuturor pieselor de mobilier, pentru a preveni leziunile în cazul în care se lovește de acestea. Trebuie acordată o atenție sporită și prizelor, care trebuie acoperite cu suporturi speciale, pentru a preveni băgarea degetelor sau obiectelor în priză. Copiii rareori cer ajutor la învățarea primilor pași, în cele mai multe cazuri sunt mult mai încrezători dacă încep să meargă pe cont propriu, fără ajutorul părinților. Când sunt ajutați de părinți, trebuie doar să ridice picioarele, simțul de echilibru nefiind necesar, deoarece mama sau tata le ține ferm. Sprijinirea verbală și motivarea bebelușilor uneori sunt mai importante, decât ajutorul fizic. Arată cât de bucuroasă ești când copilașul se ridică singur sau face câțiva pași, chiar dacă se agață de mobilier. Calmează bebelușul când se sperie de pierderea echilibrului sau dacă cade.
Căluț balansoar colorat
Căluț balansoar colorat
În afară de încurajare poți ajuta micuțul și cu jucării, care vor însoți bebelușii în drumul cu peripeții de la șezut, la statul în picioare până la mersul pe picioare.

Jucariile pentru bebelusi

constituie întotdeauna o motivație imensă. Este mult mai interesant când te poți deplasa singur să alegi jucăriile dorite, decât să aștepți ca un adult să-ți ofere o jucărie care te plictisește. Copiii o să adore faptul că pot controla mediul lor înconjurător. Asigură-te că alegi jucăriile potrivite pentru vârsta copilului. Dacă bebelușul se descurcă binișor în două picioare, buburuza de împins va oferi un punct de sprijin atractiv și va stimula curiozitatea. Pentru a evita orice accident și pentru a face procesul de învățare a primilor pași la bebeluși mai interesant, poți găsi jucăriile potrivite vârstei în

magazinul online de jucarii Lester

. Beneficiezi de transport gratuit prin curierat, în cazul comenzilor de peste 189 lei.