Leagăne din lemn

Leagane din lemn

Leăgăne robuste, cu funie groasă

Leganatul

pare o activitate simplă de recreere, dar după afirmațiile psihologilor are efecte mult mai complexe asupra dezvoltării copiilor. Ca urmare, psihologii americani propun femeilor gravide legănarea în balansoar 5-10 minute pe zi de 2-3 ori. Kinoterapeuții folosesc leagănul, deoarece sunt de acord, că legănatuleste răspunzător de dezvoltarea sănătoasă a sistemului nervos. Evident, în spatele acestor afirmații se află cercetări serioase.
Un lucru este cert, legănatul este benefic și pentru copii. Pe când bebelușii sunt legănați în brațe de multe ori, copilașii care stau bine deja și au și crescut în greutate pot fi puse în leagăne.

Leaganele de lemn

sunt frumoase, sigure cu funie groasă. Pentru copii mai mici sunt modele care au și bară de siguranță, iar pentru copii peste 3 ani sunt modele fără bară de siguranță, îndemnând copii la inițierea mișcării leagănului.
Un copil când se dă cu leagănul de lemn se amuză, simte pornirea și oprirea leagănului datorită legii gravității. Cu acesta se stimulează momentul opririi și repornirii, foarte important pentru coordonarea mișcărilor. Creierul fiind stimulat, va fi capabili să efectueze mișcări cât mai complexe. Să nu uităm nici aportul leagănelor de lemn și la dezvoltarea musculaturii și la epuizarea sănătoasă a surplusului de energie a copiilor.
Asamblarea leagănelor din lemn este simplă, suspendarea lor este ușoară, chiar și în cameră se poate realiza, iar atunci când vremea permite leagănele simple se pot muta în timp foarte scurt afară. În consecință, leagănele din lemn pot fi transportate, duse și la ieșirile în natură.