Jucăriile educative – Suporturi pentru timpul de calitate

Jucariile educative - Suporturi pentru timpul de calitate

Diferența între a fi la un loc sau a fi împreună cu copilul tău este importantă. A fi la acelaș loc, nu înseamnă, că acorzi timp destul pentru copilul tău. Îl îngrijești zi de zi, îl ocrotești, dar uițisă fii atent doar la el în acest timp. Gătești, te uiți la televizor, stai de vorbă la telefon, lucrezi la calculator – aparent împreună cu copilul. Indiferent dacă ești mămică sau tată, nu uita, copilul tău are nevoie de timp decalitate, când ești cu adevărat cu trup și suflet doar cu el. Calculează: cât timp acorzi copilului tău, doar lui, petrecut cu

jocuri educative

, cu stat la povestit, când îl asculți doar pe el, uitând în ochii lui? Sau aveți preocupări diferite la un loc de obicei?
Dragi părinți, mai țineți minte cum ați așteptat primul zâmbet? Îl așteptați și acum cu atât interes ce fel de noutăți produce copilul dumneavoastră? Sunteți atenți la nevoile lui? Observați zi de zi ce se întâmplă în sufletul lui? Acordați-i timp valoros, timp de calitate pe care merită un copil și care este la fel de important ca hrana sau aerul.
Timpul de calitate în familie,sigur, se leagă mai ales de timpul de calitate petrecut copii. Norocos este acel copil cu care se joacă părinții cu voie bună. Pot fi jocuri alese de copii sau jocuri educative care dezvoltă copii din mai multe unghiuri de vedere. Dacă jucăriile cumpărate pentru copii sunt bine alese, dacă sunt de calitate – de exemplu: jucării din lemn bine finisate – și sunt multilaterale – cum ar fi jucăriile educative – copii vor avansa în dezvoltarea personalității lor. Li se vor dezvolta capacitățile motrice și mintale, dar timpul de calitate primit de la părinți le va dezvolta și capacitățile sociale și emoționale. Un copil, cu care părinții s-au jucat cu

jucarii educative

bine alese, devine mult mai repede independent în jocul său cu ceilalți copii, va putea lua decizii mai prompte și va colabora mai intens la rândul lui și la școală.
Copilul are nevoie de atenție, doar pentru el, de încurajare personalizată, de sensibilitate față de bucuriile și problemele sale. Are nevoie de jucării educative de calitate și implicarea părinților în jocurile cu acestea. Dacă ambii părinți, eventual și frații dacă sunt, se implică în aceste activități, putem afirma, că s-a transformat timpul în timp de calitate în familie.
Nu uitați, copilul remarcă ceea ce însemnați și nu ceea ce faceți pentru el!