Jucării educative din lemn

-30%

Jucăriile educative trebuie să facă parte din viața copiilor. Gama lor este foarte vastă, există jucării educative din lemn pentru toate vârstele. Fiecare vârstă are specificul lui. De exemplu, o categorie pentru copii mici este cea a jucăriilor pentru dezvoltarea motricității și a coordinației ochi-mâini. Printre astfel de jucării se încadrează jucăriile de condus bile, care sunt folositoare pentru copii mici pentru a învăța direcțiile, culorile dar și pentru a putea calcula mișcarea următoare necesară pentru atingerea unui anumit scop. Aici includem și o gamă pentru dezvoltarea abilităților tip labirint și cele care au menirea de a pregăti mușchii mici ai mâinilor pentru scris.
Cuburile de construit, au și ei roluri educative, începând de la însușirea culorilor până la cunoașterea formelor și a posibilităților oferite de acestea din punct de vedere a legilor fizicii.
Puzzle-urile reprezintă o categorie importantă a jucăriilor educative din lemn. Există puzzle-uri cu foarte puține elemente și altele mai complexe cu forme mai complicate și cu mai multe elemente. Acestea necesită o concentrație și o bună capacitate de observare, pun în funcțiune operațiile gândirii, sinteza și analiza. Reconstrucția imaginilor dezvoltă la copii și capacitatea de a planifica un șir de activități și a duce la bun sfârșit cu perseverență.