Jucării educative din lemn | Descoperă oferta

Jucariile educative

trebuie să facă parte din viața copiilor. Gama lor este foarte vastă, există

jucarii educative din lemn

pentru toate vârstele. Fiecare vârstă are specificul lui. De exemplu, o categorie pentru copii mici este cea a jucăriilor pentru dezvoltarea motricității și a coordinației ochi-mâini. Printre astfel de jucării se încadrează jucăriile de condus bile, care sunt folositoare pentru copii mici pentru a învăța direcțiile, culorile dar și pentru a putea calcula mișcarea următoare necesară pentru atingerea unui anumit scop. Aici includem și o gamă pentru dezvoltarea abilităților tip labirint și cele care au menirea de a pregăti mușchii mici ai mâinilor pentru scris.
Cuburile de construit, au și ei roluri educative, începând de la însușirea culorilor până la cunoașterea formelor și a posibilităților oferite de acestea din punct de vedere a legilor fizicii.
Puzzle-urile reprezintă o categorie importantă a jucăriilor educative din lemn. Există puzzle-uri cu foarte puține elemente și altele mai complexe cu forme mai complicate și cu mai multe elemente. Acestea necesită o concentrație și o bună capacitate de observare, pun în funcțiune operațiile gândirii, sinteza și analiza. Reconstrucția imaginilor dezvoltă la copii și capacitatea de a planifica un șir de activități și a duce la bun sfârșit cu perseverență.