Avantajele jucăriilor tradiționale

Jucării din lemn pentru un copil creativ

Jucarii din lemn pentru un copil creativ Generațiile trecute de educatori, profesori și părinți foloseau foarte rar cuvântul „creativitate”. Bunicii povesteau despre războaiele trecute cum se pricepeau mai bine, părinții erau ocupați cu munca iar educatorii îndemnau copiii să împartă puținele jucării din lemn puse la dispoziție de grădinița și uneori mai citeau câte o poveste cercului de prichindei curioși. Restul era imaginație.

Cuburile din lemn

nu vorbeau, nu scoteau sunete stranii, nu aveau zeci de lumini, nu erau colorate în neon strident, albastru electric, roz sau ciclamă, totul se făcea în minte, povestea fiecăruia era spusă prin intermediul unei

jucarii de lemn

 brut care se transforma uimitor în mașină, barcă, avion sau vapor după necesitate. Astăzi se vorbește mult despre dezvoltarea nivelului de creativitate la copii dar jocurile copilăriei lasă foarte puțin loc de imaginație. Jocurile video și cele online au la bază competiția și dictează exact ce ai de executat ca să câștigi înainte de a putea formula un gând concret; culorile și vocile se perinda cu viteza sunetului și nu lasă loc de îndoială. Copiii zilelor noastre au nevoie de mai multă liniște, calm si jucării din lemn care să-i lase pe ei să vorbească, să-și imagineze lumii noi și personaje fantastice și să se dezvolte armonios. Magazinele de jucării și în special cele de jucării tradiționale au dispărut astăzi aproape în totalitate și au fost înlocuite de cele de jucării online care oferă o varietate uriașă de roboți din plastic, tancuri, mașini de poliție, pistoale și soldati în uniforme khaki. Copiii știu lucruri din cele mai variate domenii dar nu știu să se joace cu o bucată de lemn căzută de la atelierul de tâmplărie al bunicului. Jucăriile din lemn create de oameni frumoși, în culori naturale și din materiale ecologice și durabile îi pot încânta pe copii și astăzi dacă le vom oferi această posibilitate străveche de a-și folosi imaginația și creativitatea în jocurile copilăriei. Magazinele de jucării dedicate special acestui fel de artă oferă o gamă deosebită de jocuri de îndemânare, jocuri de logică, jocuri de rol, jucării de construit, mobilier de jucărie, toate create cu îndemânare, pictate frumos, simple pentru o copilărie fericită. În secolul vitezei, în era consumerismului absolut și a kitsch-ului generalizat, putem educa și pune bazele generațiilor viitoare cu ajutorul unor lucruri frumos colorate, lucrate cu drag de oameni buni din materiale naturale și durabile. Leagănul din lemn, coarda de sărit cu mânere din lemn pictat în culori vii, sabia din lemn, mobilierul de jucărie și războiul de țesut în miniatură pot fi simple jucarii din lemn de copii, niște elemente utile în formarea de noi deprinderi și în procesul de învâțare și acumulare de cunoștințe noi despre trecut și niște obiecte durabile pe care le poți păstra și admira peste ani și ani. Să oferim copiilor posibilitatea de a rămâne copii pentru cât mai mult timp și de a păstra amintiri vii sub forma unor jucarii din lemn tradiționale de calitate.

Related Posts