Jucarii cu bile pentru copii

Bilele sunt foarte interesante pentru copii, pentru că pot fi prinse cu ușurință și pot fi elemente ale unor jucării interesante. Bilele din lemn au o anumită robustitate, copii se joacă cu drag cu jucăriile în care sunt incluse.
Pentru bebeluși și copii până la 4 ani sunt recomandate jucăriile de condus bile , cum este cea cu bufonul sau jucăriile de condus bile tip cutii 5 în 1, care dezvoltă abilitățile motrice fine ale copiilor și capacitatea de observare, precum și gândirea logică.
Copiilor mai mari de 4 ani le plac jucăriile cu bile pentru copii care necesită mai multă concentrație și o îndemânare motrică fină, precum și o bună coordinație mâini-ochi, cum este și

„Jucaria de condus bile in spatiu”

care presupune armonia mișcărilor celor două mâini. Aici bila este condusă cu un suport cu gaură, în care se așează bila și trebuie condusă cu ajutorul celor două sfori în așa fel, încât să intre în „gaura spațială”.

Jocurile de condus bile pentru copii

au și o categorie modernă în care copii conduc biluțele mici colorate care sunt așezate sub o folie transparentă, în labirinturi de diferite forme jucăușe,cu ajutorul unor bățuri magnetice.