Jucării de condus bile

Copiilor mici, le place să poată prinde obiecte mici, care încap în mânuțele lor, dar știm foarte bine, că acestea sunt foarte periculoase, deoarece pot fi ușor înghițite, cauzând grave probleme de sănătate. Tocmai de aceea recomandăm vârstei fragede jocurile educative de condus bile, care pot fi folosite cu siguranță. Aceste jocuri au culori vii, și sunt foarte atrăgătoare prin forma lor ciudată și prin decorarea lor cu câte o figură atrăgătoare. Copii mici vor conduce bilele pe ”drumuri” curbate, vor avea posibilitatea să descopere diferite dimensiuni, orientarea în spațiu dar și efectul gravității asupra obiectelor mișcătoare. Prin descoperirile senzo-motrice copii vor acumula și cunoștințe, de exemplu se pot exersa culorile bilelor sau direcțiile.
O jucărie deosebită este și ”Jocul de condus bilă – prin spațiu”, care necesită o îndemânare deosebită. Coordonarea mișcării concomitente celor două mâini pentru a conduce bila așezată în suportul susținut de două sfori, cu care poate fi dirijată printre găurile, este o provocare pentru copii de 5-6 ani, totodată este un joc educativ foarte util pentru dezvoltarea motricității fine ale mâinilor.

Trenuleț - jucărie de condus bile

Printre jucăriile noi se numără și acele

jucarii de condus bile

, care de fapt au forma unui labirint, iar copii cu ajutorul unui mâner magnetic pot conduce bilele la locul dorit. Aceste jucării sunt tematice, labirintul de multe ori prinde forma unui animal, ca să fie și mai atrăgător. Mânerul seamănă mult cu un creion, prinutilizarea lor se dezvoltă la copii coordinația mâini-ochi, copilul se pregătește pentru scris, fără să observe.

Jocurile de condus bile

sunt atrăgătoare, copii se pot juca mult timp cu ele chiar solitar.