Jocuri de societate din lemn

Jocurile de societate

s-au creat la început pentru adulți bogați, care dorind să petrece timpul în mod distractiv s-au jucat cu parteneri de o seamă,. Paralel cu schimbarea modului de viață în cursul istoriei, a modului de a crește și a educa copiii, rolul jocului de societate s-a schimbat, precum și actorii participanți. În zilele noastre se joacă mai mult în familie, mai ales la cererea copiilor.

Moara
Moara

Rolul acestor jocuri este educativ, în afara faptului, că se joacă un joc cu reguli, se remarcă faptul, că la un joc de societate în familie participanții creează atmosferă caldă, de înțelegere dar și de concurs, fapt ce întărește relațiile între membrii familiei. Totodată, în cadrul jocurilor de societate se creează situații pentru o mai bună cunoaștere a celorlalți, dar și de autocunoaștere.
Gama jocurilor de societate este vastă, găsim jocuri dedicate doar adulților precum și jucării mai ales dedicate copiilor, dar nu se poate trage o linie concretă între ei. Și adulții într-o situație de joc social, odată acceptată de ei se distrează, să amintim doar unele jocuri ca exemplu: dama chinezească, șahul, amiba spațială sau dominoul triunghiular. Iar copii? Nici nu se pune problema, că nu s-ar distra! Ei se joacă între ei, cu jocuri mai simple, ale căror reguli sunt sumare și clare, cum ar fi de exemplu dominoul, jocurile de memorie, jocul ”Moara” ori ”Cine râde la urmă” sau jocurile de societate tip sport cum sunt fotbalul cu nasturi, fotbalul de masă sau jocul cu popice.

Jocurile de societate

sunt importante. În timpul jocului protagoniștii pot acumula o mulțime de informații, pot lega prietenii, dar cel mai important aspect al jocurilor de societate este, că participanții sunt obligați, să urmeze anumite reguli definite la început și care nu se schimbă chiar dacă de multe ori sunt definite de norocul în joc. Se dezvoltă îndemânarea, capacitatea de conviețuire, creativitatea și gândirea logică.