Jocuri de logică din lemn

Jocurile logice

sunt importante pentru dezvoltarea gândirii, a acestui proces psihic care se perfecționează prin dezvoltarea intelectuală. Dezvoltarea operațiilor gândiriise dobândește prin activizarea analizei și sintezei, prin antrenarea abstractizării și generalizării și nu în ultimul rând a inducției și deducției.
Pentru dezvoltarea acestor operații nu este nevoie neapărat de acumularea de cunoștințe enciclopedice. Se pot realiza prin practicarea unor jocuri bine definite, cum sunt jocurile de logică. Aceste jocuri, aproape că nu au vârstă, unele dinte ei se pot juca la orice vârstă, fără să devină plictisitoare. Majoritatea lor este construită pe anumite scheme, care pot fi repetate pentru rezultate similare.
Este important, ca copii de toate vârstele să aibă asemenea jucării de logică, cu care vor învăța să-și proiecteze dinainte activitatea (”pasul următor”), un lucru important în viață.

Jucariile de logica din lemn

sunt foarte bine finisate, sunt făcute pentru uz îndelungat. Au forme diferite, unele chiar elegante (cuburi, bile, steluțe, etc.), care odată construite pot funcționa și ca decor pe masă sau etajeră. Jocurile de logică pentru cei mici sunt colorate, atrăgătoare, motivează activitatea de joc. Jocurile logice sunt fabricate în așa fel, încât să reziste uzului frecvent, calitatea lor permite să fie folosite de a lungul mai multor generații.
Unele jocuri de logică intră și în categoria jocurilor de societate (șah, table, etc), ceea ce este important și pentru antrenarea comportamentului în timpul jocului și putem spune, că se află la un nivel mai ridicat, deoarece jucătorii trebuie să fie atenți și la operațiile partenerului de joc, care poate rezulta schimbarea strategiei inițiale de joc.