Magazin online de jucării din lemn

 Istoria Bradului împodobit

 Istoria Bradului impodobit

Bradul împodobit a devenit simbolul crăciunului. Copii așteaptă cu nerăbdare să îl aibă în casă și în zilele noastre, deși nu mai reprezintă o așa noutate, cum era în trecut, deoarece cu mult înainte de ajunul crăciunului peste tot vedem brazi împodobiți pentru decorarea anumitor locuri.

De brad se leagă mai multe legende. De exemplu, este legenda celor trei surori, Speranța, Credința și Iubirea, care au pornit în căutarea pomului care le reprezintă cel mai bine, și astfel au dat de bradul înalt, trainic și mare, cum erau de fapt cele trei surori și atunci l-au împodobit cu stele de crăciun.

Bradul este pomul sfânt care, după o lată legendă, a adăpostit în frigul cărunt o pasăre cu aripa ruptă, care era gata să moară, fiind refuzat de ceilalți copaci. În seara de crăciun vântul a smuls frunzele celorlalți copaci, doar bradul a fost scutit și a rămas verde pentru fapta sa bună.

Bradul apare și ca simbolul creștinătății: vârful lui ascuțit se îndreaptă măreț spre cerul dumnezeiesc cu crengile sale verzi care simbolizează viața veșnică.

Împodobirea caselor cu crengile pomului sfânt era un obicei roman, însă primul brad împodobit datează din 1510 și a luat viață la Riga. În 1521 apare acest obicei și la Paris la căsătoria prințesei Helene de Mecklenburg, iar pe o piață publică bradul împodobit cu mere roșii apare în 1605. Globurile din sticlă decorează bradul din anul 1878.  În România primul brad este împodobit în curtea regelui Carol I în 1866.

Românii urmează acest obicei, și de crăciun împodobează brazi în aproape fiecare casă iar sub brad se așază cadourile pentru familie.  Desigur, cei mai favorizați sunt copii, care de crăciun primesc cadouri mai voluminoase.

Pentru aceste cadouri

Magazinul online de jucarii Lester

vă oferă o mulțime de jucării din lemn de calitate din mai multe categorii de jucării (educative, de construit, de societate, de logică etc.) și pentru toate vârstele.

Vizitați online magazinul lui Mr. Lester și alegeți

jucarii din lemn

după placul inimii!

Vă dorim SĂRBĂTORI FERICITE!

[ux_image id=”11646″]