Idei de cadouri pentru copii între 0-2 ani

Idei de cadouri pentru copii intre 0-2 ani

Jocurile celor mai mici copii, între 0-2 ani, se caracterizează în primul rând prin explorarea obiectelor, prin care se dezvoltă percepția vizuală, tactilă și auditivă a copiilor. Este faza de dezvoltare primară a jocului, care treptat se extinde și prin dezvoltarea memoriei și a îndemânării, copii vor trece treptat la jocuri mai complexe.
În primul rând celor mai mici copii, bebelușilor recomandăm diferite zornăitoare ori bastoane rumba, care prin mișcarea lor dau sunete, izvor de bucurie pentru micuți. Când deja stau cu spatele drept mai mult timp, se pot juca cu jucăriile tip Montessori – sigur nu le vor folosi după regulă, dar cu culorile sale vii vor explora, vor percepe diferența de culori și forme, iar în jurul vârstei de 2-2,5 ani vor încerca chiar să o folosească după ideea de bază a jocului. Îndemânarea lor sigur joacă un rol important.
Jocurile de tras și de împins la această vârstă, au și ele importanță mare la dezvoltarea coordonării mișcărilor, cu un obiect în plus au nevoie de stabilitate mai mare. Și aceste jucării sunt colorate, devin și mai atrăgătoare cu ajutorul figurinelor diferitelor animale.
În jurul vârstei de 2 ani la copii se dezvoltă memoria vizuală. Putem accelera acest proces cu punerea la dispoziția copiilor

jucarii educative

cu dificultate redusă, cum ar fi și puzzle-urile înălțate care au puține elemente și se așează pe un suport, care ajută la definirea formei căutate. La fel de îndrăgite sunt și jocurile de căutarea formelor cu mâner, care au tematică apropiată copiilor și oferă posibilitate jocului comun cu părinții, care pot completa informațiile copiilor.
Formele geometrice găurite sunt recomandate copiilor cu îndemânare dezvoltată și o bună capacitate de observare.