Magazin online de jucării din lemn

Fotbal cu nasturi – îţi mai aduci aminte?

În zilele noastre jucăriile electronice și jocurile pe calculator sunt cele mai populare printre copii, totuși jocurile clasice de masă din Europa de est încă își păstrează ferm poziția în topul preferințelor. Și oare de ce? Pur și simplu, datorită faptului că sunt bune, știm cu toții, cât de captivante pot fi acestea. Cu mulți ani în urmă, când jocurile pentru calculatoare nici nu existau, s-a inventat un joc de masă captivant și nemuritor: fotbalul cu nasturi.
Fotbal cu nasturi

Fotbal cu nasturi

Îţi mai aduci aminte de meciurile de fotbal cu nasturi mult așteptate din școală? Unii dintre noi erau adevărați jucători profesioniști, au fost inventate chiar și o serie de trucuri. Trucul mult invidiat era să-ţi faci nasturele să sară peste un adversar, pentru a lovi mingea. Am dat goluri fabuloase, în plus cu puțină imaginație tabla de joc se transformase într-un stadion adevărat cu celebrități în echipamente de fotbal din plastic. Nu am mai văzut butoane, ci jucători renumiți. Nici ploaia nu ne-a putut opri, în caz de vreme rea, ne-am jucat în scările blocurilor, spre bucuria locatarilor. Când pierdeam mingea, am fost nevoiți să luăm fiecare treaptă până găseam piesa, de multe ori fiind o bilă de rulment. Nici apartamentele nu au scăpat, acestea au fost transformate în adevărate stadioane cu suporteri și comentatori. Noi băieții ne-am fi jucat tot timpul, fără să ne saturăm. Deși, la prima vedere pare doar o jucărie simplă, pentru petrecerea timpului liber, aceasta contribuie foarte mult la dezvoltarea celor mai importante abilități necesare în viața de adult.

Fotbalul cu nasturi

nu poate fi jucat fără răbdare, rezistență și cooperare. Astfel am învățat unii de la alții munca în echipă, ajutându-se reciproc. Piesele fiind mici, necesită îndemânare și multă răbdare. Perseverența și munca în echipă s-a format prin joacă, fără să observăm. Cine nu ar vrea ca copilul lui să aibă aceste abilități? Fotbal cu nasturi Aproape toată lumea a jucat fotbal de masă în timpul copilăriei, însă puțini știu despre existența acestui joc ca un sport de sine stătător, sub numele de fotbal de masă sau sectorball. Fotbalul cu nasturi, care imită fotbalul în miniatură, a devenit la începutul anulor 1980 un sport oficial. Există cluburi oficiale, care organizează campionate chiar și în zilele de astăzi. Ai fi crezut că jucăria preferată într-o zi o să devină un sport? Dacă ești pasionat de fotbal, cu siguranță ți-ar plăcrea să retrăiești această amintire dragă a copilăriei.

Magazinul online de jucarii Lester

îți oferă această ocazie, să joci jocul care ți-a marcat copilăria. Comandă acum jucăria fotbal cu nasturi și beneficiezi de transport gratuit prin curierat!