Magazin online de juc─ârii din lemn

Focus pe educa╚Ťie

[ux_image id=”10459″ link=”https://www.jucariionline.eu/categorie-produs/jucarii-educative/”]

Educa╚Ťia copiilor ├«ncepe cu primul z├ómbet al mamei ╚Öi primul joc al fe╚Ťei. Bebelu╚Öul reac╚Ťioneaz─â, a╚Öteapt─â din nou impulsul, iar─â╚Öi reac╚Ťioneaz─â. Doar c─â, odat─â cu trecerea timpului a╚Öteapt─â alte impulsuri, nu mai sunt de ajuns trucurile fe╚Ťei, a corpului, a╚Öteapt─â obiecte pe care s─â prind─â, s─â-i exploreze calit─â╚Ťile ÔÇô culeg├ónd o mul╚Ťime de informa╚Ťii utile. Iat─â, cum devine o juc─ârie simpl─â ca zorn─âitoarea sau un cub de lemn un element al educa╚Ťiei copilului mic.
Cu trecerea timpului se pune mai accentuat focusul pe educa╚Ťie, de╚Öi primele juc─ârii au poate ╚Öi mai mare importan╚Ť─â, se g─âse╚Öte o gam─â extrem de larg─â de juc─ârii educative pentru v├órsta pre╚Öcolar─â. Acest lucru ├«ns─â nu este egal cu ideea, c─â un copil trebuie s─â aib─â o abunden╚Ť─â de juc─ârii, pe care nici nu le ia ├«n seam─â!
Se ├«nt├ómpl─â des acest lucru mai ales din cauza, c─â rudele, prietenii, na╚Öii, to╚Ťi cump─âr─â cadouri dup─â placul lor, se axeaz─â mai ales pe pre╚Ťuri ╚Öi nu pe nevoile reale ale copiilor. Ar fi indicat, ca adul╚Ťii s─â se ├«n╚Ťeleag─â cu p─ârin╚Ťii ├«n privin╚Ťa cadourilor, s─â d─âruie cadouri folosibile ╚Öi de care au copii nevoie, chiar dac─â acesta are un pre╚Ť mai mare. De exemplu: un set de mobilier de

jucarie din lemn

cu accesoriile sale ar fi foarte util pentru orice copil ├«ntre v├órsta de 2,5 ÔÇô 7 ani. Dar dac─â fiecare cump─âr─â un mixer pentru buc─ât─âria copiilor (poate at├ót le permite bugetul), nu mai este ideal. Dar s─â se consf─âtuiasc─â cei care vor s─â fac─â cadou unui anumit copil, ╚Öi s─â cumpere un cadou mai valoros cu accesorii, ar fi un lucru foarte pozitiv mai ales ├«n timpul unor evenimente cum ar fi ziua de na╚Ötere sau Cr─âciunul. Focusul educativ ar intra ├«n adev─ârata sa valoare ├«n a╚Öa fel.
O perioad─â important─â pentru copii este cea a jocurilor de construc╚Ťii. Prin ele copii asimileaz─â adev─ârate cuno╚Ötin╚Ťe despre calit─â╚Ťile materialelor cu care se joac─â dar ╚Öi despre legile fizicii (de ex. despre gravita╚Ťie). Prin manipulare cu juc─âriile de construit vor experienta o mul╚Ťime de posibilit─â╚Ťi, vor ├«n╚Ťelege cauzele e╚Öecurilor ╚Öi reu╚Öitelor ├«n timpul construc╚Ťiei.

Puzzle

-urile de orice tip și din orice material vor dezvolta capacitatea de observare a copiilor și cele tehnice, combinatorice pentru îmbinarea elementelor.
Cine ar crede, c─â leag─ânul ar intra ├«n gama juc─âriilor care are ├«n focus educa╚Ťia? Crede╚Ťi-m─â, leg─ânatul, mi╚Öcarea balansat─â are un efect at├ót de benefic asupra dezvolt─ârii armonioase ale celor dou─â emisfere cerebrale, ├«nc├ót se observ─â ├«n creativitatea copilului pe mai multe teritorii.
├Än fine, toate juc─âriile bune au focusul pe educa╚Ťie! Toate au un rol aparte, depinde doar de adul╚Ťi care s─â fie acele juc─ârii bine alese care corespund nevoilor copilului ├«n vizor.