Afișez 1–22 din 100 de rezultate

Copii mici au nevoie de jucării bebe (0-1 ani) cât mai ample și mai sofisticate, deoarece perioada timpurie a dezvoltării copilului este foarte importantă.


Se știe, că copilul mic doarme mult în cursul unei zile, dar părinții tocmai de aceea trebuie să profite din plin de perioadele de timp când bebelușii sunt treji și trebuie să aleagă jocuri verbale sau non verbale corespunzătoare pentru aceste răstimpuri scurte dar foarte importante din punctul de vedere a dezvoltării intelectuale, fizice și emoționale ale copiilor micuți. Pentru copii sub 1 an se aleg jucarii pentru bebe sofisticate. Pentru cei mai micuți sunt dedicate jucăriile care de fapt sunt folosite la început de adulți, deoarece copilul micuț încă nu poate folosi încă obiecte diferite. Vezi zornăitoarele cu „glas” plăcut! Zornăitoarele atrag atenția copiilor mici în primul rând cu sunetul lor emanat în urma mișcării lor. În cazurile cele mai bune, aceste mișcări sunt niște mișcări ritmate, care dezvoltă auzul muzical al copiilor încă de la primele luni ale vieții, iar pe lângă acestea sunt însoțite și de texte verbale, zicători, cântecele. Mare ajutor pentru dezvoltarea competențelor verbale ale copiilor.
Citeste mai mult

Jucarii bebe 0-1 ani Dacă un copil de mic este obișnuit să fie atent la unele lucruri, la sunete, la forme, la culori, i se va dezvolta foarte mult capacitatea de observare, care îi va fi de folos toată viața. Aceste zornăitoare trebuie să fie și frumoase, pentru inițierea simțului estetic, dar cel mai important să fie securizate, să nu fie primejdioase pentru cei mici (să nu aibă elemente mici detașabile, să nu se spargă, să nu aibă colțuri cu care să se lovească, să nu conțină materiale dăunătoare, otrăvitoare, etc.). Zornăitoarele din lemn sunt jucării bebe (0-1 ani) recomandate pentru cei mici. La fel, diferitele forme geometrice din lemn (elemente ale jucăriilor Montessori sau ale jucăriilor de construit) pe care un bebeluș care stă bine poate explora sunt de mare folos pentru câștigarea unor experiențe din lumea materială care înconjoară pe micuț. Leaganele din lemn sunt la fel jucarii bebe recomandate deoarece dacă sunt supravegheați, din timp pot beneficia de rolul acestora de a armoniza dezvoltarea celor două emisfere cerebrale. Leagănele din lemn cu bare de siguranță pe toate părțile pot fi deja folosite de bebeluși care stau comod și nu obosesc ușor. Asamblarea acestor leagăne este ușoară, pot fi mutate cu ușurință din încăperi afară, bebelușul beneficiind de aer liber. De multe ori se pune problema care ar fi cadourile ideale pentru copii de 1 an. Bineînțeles, de la scutece până la hăinuțe sunt mai multe categorii. Dar pentru un copil cel mai personalizat cadou poate fi format din jucării. Pentru copii de 1 an este destul de greu să alegi jucării, pentru că nu este indiferent ce fel de jucărie primește în cadou un copil de 1 an. Nu trebuie cumpărate jucării pentru ”viitor”. Copiilor le trebuie jucării care sunt indicate exact pentru vârsta lor și pentru nivelul lor de dezvoltare, altfel se vor plictisi de ele. Ce se recomandă ca cadou copiilor de 1 an? În primul rând jucării, care pot fi folosite în maximă siguranță: nu reprezintă pericol de sufocare, nu are piese mici care pot fi înghițite, nu este toxic, nu se accidentează cu ele în timpul folosirii. Se recomandă jucariile din lemn simple, cum ar fi zornăitoarele, cuburile de construit din lemn și mașinuțele din lemn, după care jucăriile de tras și de împins. Acestea atrag interesul copiilor mici cu forma lor simplă, culorile folosite și de multe ori cu figurinele pe care încep să recunoască în această perioadă. Toate aceste jucării, care pot deveni cadouri ideale pentru copii de 1 an trebuie să aibă un finisaj impecabil.