Cuburi cu povești din lemn

Cuburi cu povesti

Cuburile cu povesti din lemn

sunt jucării cunoscute de generații. În trecut s-au făcut cuburi pictate cu diferite modele, care se îmbinau pe toate părțile cubului. Aceste cuburi de povești din lemn sunt jucării educative foarte utile în dezvoltarea capacității deobservare a copiilor. Sunt dedicate copiilor de vârsta preșcolară, dar este adevărat, că și școlarii, dacă au ocazia , se joacă cu aceste cuburi.
Imaginile sunt pictate pe cele 6 laturi ale cubului, ele dacă odată se potrivesc pe o parte, se pot învârti rând-cu rând pentru a se vedea celelalte imagini din poveștile cunoscute de copii. Se produce o adevărată vrajă pentru cei mici, care deocamdată pentru aceste învârtiri au nevoie de ajutorul celor mari.
Copii mai mici aceste

cuburi cu povesti din lemn

le folosesc și ca elementele jocurilor de construcții, ele fiind colorate sunt îndrăgite la oricare construcție percepută de ei.
Atuul important al cuburilor cu povești din lemn este, de a dezvolta capacitatea de observare a jucătorilor, crește perseverența copiilor prin încercările nenumărate pe care trebuie să le facă pentru a găsi forma corespunzătoare, deoarece deodată trebuie să fie atenți la mai multe imagini (6 în număr) pentru a găsi forma corectă. Este corect, să zicem, că cuburile cu povești funcționează ca niște puzzle-uri complexe.