Magazin online de juc─ârii din lemn

Cine a fost Montessori?

Spre marea bucurie al lui Mr Lester, a fost odat─â ca niciodat─â o femeie ├«n Italia. O femeie deosebit─â: prima femeie, care a practicat medicina. N─âscut─â ├«n 1870, totu╚Öi numele ei este cunoscut─â ╚Öi ├«n secolul al XXI-lea. Av├ónd cuno╚Ötin╚Ťe solide de biologie, psihologie ╚Öi antropologie, interesat─â fiind de dezvoltarea copiilor, a ├«nceput s─â cerceteze minu╚Ťios cum se dezvolt─â personalitatea lor. A urm─ârit metodele de predare a ╚Öcolilor ╚Öi ├«n 1907 a deschis Casa dei Bambini, de fapt, prima gr─âdini╚Ť─â pentru copii s─âraci din Roma. Iat─â ce scrie despre ace╚Ötia: ÔÇŁfe╚Ťele lor erau lipsite de orice urm─â de expresie iar ochii priveau nedumeri╚Ťi ca ╚Öi c├ónd nu v─âzuser─â nimic ├«n via╚Ťa lor.ÔÇŁ Peste 6 luni mul╚Ťi au mers s─â admire cum s-au schimbat ace╚Öti copii.
Maria Montessori a devenit celebr─â, a deschis o nou─â er─â ├«n educa╚Ťie. A schimbat imaginea ╚Öcolii ├«n totalitate, de numele ei se leag─â de ex. ╚Öi mobilierul adoptat la m─ârimea copiilor, ╚Öi a creat o serie de

jucarii educative

.

De ce este important─â educa╚Ťia ├«n primii ani de via╚Ť─â?
Casele solide sunt acelea, care au o baz─â solid─â. Educa╚Ťia func╚Ťioneaz─â la fel: dac─â ├«n primii ani ai vie╚Ťii se pun bazele unei educa╚Ťii corecte, roadele se vor str├ónge la maturitate. Japonezii sus╚Ťin, c─â sunt anumite faze ale dezvolt─ârii, care dac─â nu se realizeaz─â ├«n fraged─â copil─ârie, vorlipsi cu totalitate din personalitatea copilului ╚Öi nu se poate recupera mai t├órziu.
Maria Montessori a avut leg─âtur─â permanent─â cu copiii, a observat modul, ├«n care copiiprogresau dac─â erau l─âsa╚Ťi ╚Ö─â se joace liber cu obiectele puse la dispozi╚Ťia lor pe rafturile deschise ╚Öi ordonate. A realizat, c─â micu╚Ťiile ├«╚Öi construiesc propria lor personalitate pe m─âsura interac╚Ťion─ârii cu mediul ├«nconjur─âtor, c─â ├«n primii ani copilul are perioade senzitive c├ónd sunt ├«ndeosebi receptivi la anumite stimuli, doar c─â aceast─â receptivitate dureaz─â p├ón─â c├ónd necesitatea respectiv─â se ├«ndepline╚Öte. S-a convins, c─â educa╚Ťia ├«ncepe la na╚Ötere ╚Öi perioada micii copil─ârii este cea mai important─â perioad─â at├ót pentru dezvoltarea mental─â c├ót ╚Öi pentru cea fizic─â.

Juc─ârii Montessori

Juc─ârii Montessori

Care sunt tr─âs─âturile

jucariilor MONTESSORI

?
Montessori a conceput o nou─â viziune pedagogic─â privind rolul educatorului: a devenit facilitatorul educa╚Ťiei ╚Öi nu ├«ndrm─âtorul atotputernic. A devenit important─â observarea copiilor ╚Öi adaptarea educa╚Ťiei la personalitatea fiec─âruia. Copiii au avut materialele specifice, acum cunoscute sub numele de ÔÇŁjuc─ârii montessoriiÔÇŁ, cu care au activat liber, doar dac─â considera c─â este necesar explica ╚Öi demonstra educatorul anumite lucruri ╚Öi nu ├«ntrerupea activitatea copilului care se concentra asupra unui lucru. Educatorul montessori nu pedepse╚Öte dar nici nu recompenseaz─â. Consider─â c─â recompensa este mul╚Ťumirea de sine al copilului c─â a reu╚Öit s─â realizeze un lucru baz├óndu-se pe propriile puteri.
Desigur, pentru ca copii să simtă bucuria lucrului făcut au nevoie de jucării stimulatoare pentru o activitate constructivă. Mr Lester este adeptul jucăriilor educative din lemn, în Magazinul online Lester a introdus jucării montessori care facilitează mintea copilului mic, atrage interesul lui și prin jocul cu ele va realiza scopul bine determinat.
Juc─âriile montessori au o caracteristic─â special─â, ╚Öi anume, c─â sunt autocorectoare. Copilul percepe cu mult─â u╚Öurin╚Ť─â, c├ónd o anumit─â pies─â nu se potrive╚Öte ╚Öi poate s─â rezolve problema singur. Astfel se dezvolt─â ├«ncrederea ├«n sine, g├óndirea logic─â, ├«n special cea analitic─â.
Pentru copil cel mai important lucru este, c─â se simte ├«n puterile sale, rezolv├ónd anumite situa╚Ťii, ╚Öi aceast─â ├«ncredere real─â ├«n sine ├«l va ├«nso╚Ťi ├«n via╚Ť─â.
Mr Lester este bucuros, dac─â vede copiii veseli, care se joac─â cu juc─ârii educative care au suprave╚Ťuit mai mult de un secol, ╚Öi au ╚Öi acum un rol important ├«n duca╚Ťia copiilor. Conceptul pedagogic poate fi aplicat cu juc─ârii asem─ân─âtoare care se g─âsesc ├«n magazinul online Lester.

[ux_products cat=”jucarii-montessori” products=”12″ orderby=”rand” out_of_stock=”exclude”] jucarii montessori din lemn

Related Posts