Cele mai bune jucării pentru bebelușii între 0-2 ani

Joaca este o activitate naturală pentru fiecare copil. Joaca oferă multe oportunități pentru micuți să învețe, să se dezvolte fizic, mental și social. Dacă joaca este munca copilului, atunci jucăriile sunt instrumentele lui. Jucăriile potrivite pot ajuta copiii să facă „munca” lor mai bine și să fie mai productivi. Iată câteva sugestii pentru selectarea jucăriilor potrivite pentru copii de la 0 la 2 ani. La alegerea unei jucării trebuie să iei în considerare mai multe aspecte. O jucărie bună ar trebui să fie: sigură pentru vârsta copilului, bine construită și durabilă; atrăgătoare și interesantă pentru copil; potrivită pentru capacitățile fizice ale copilului, și potrivită pentru dezvoltarea mentală și socială a copilului. Între vârstele de 0-6 luni micuții stau cel mai mult timp culcat, dar răspund cu interes la forme și sunete. Bebelușii sunt fascinați și de ceea ce se poate face cu mâinile și picioarele lor, ridică capul, întorc capul spre sunet, pun lucrurile la gură, ating jucăriile. Alege jucării pentru bebeluși între 0-6 luni, pline de culori, care fac zgomot, cum ar fi zornaitoarea bebe din lemn. Aceasta cu siguranță o să stârnească interesul bebelușului prin culorile vii și prin sunete.
Zornăitoare bebe albastră
Zornăitoare bebe albastră
Între vârstele 6-9 luni bebelușii explorează lumea prin mersul de-a bușilea, își dau seama că diversele obiecte scot sunete dacă sunt atinse, o jucărie ideală poate fi bastonul rumba. Micuții o să apese cu toată greutatea jucăriile, astfel jucăriile de lemn pentru bebeluși sunt cele mai robuste, care pot face față solicitărilor.
Baston rumba
Baston rumba
Între vârstele 1-2 ani, copiii învață mersul în picioare, rostesc primele cuvinte. Poți face fericit copilul cu jucăriile care implică mișcare, precum un căluț balansoar sau chiar și jucăriile de împins. Cu ajutorul puzzle-urilor cu mâner și puzzle-urilor înălțate mai simple poți stimula creierul micuțului.
Balaur zâmbitor de împins
Balaur zâmbitor de împins
Căluț balansoar colorat
Căluț balansoar colorat
Copiii mici explorează obiectele din mediul lor prin gustare, adesea pun jucăriile în guriță. Astfel este foarte important ca jucăriile destinate bebelușilor între vârstele 0-2 ani să nu aibă piese mici, care ar putea provoca sufocare. Însă, nu doar jucăriile pot prezenta un pericol, asigură-te să nu fie obiecte mici în mediul copiilor, care pot fi înghițite. Jucăriile care sunt etichetate ca potrivite doar pentru copii de trei ani și mai în vârstă ar trebui să fie ținute departe de copiii sub vârsta de trei ani, deoarece aceste jucării pot avea componente mici și ar putea provoca sufocare. În afară de a fi sigure, jucăriile pentru copiii mici trebuie să fie potrivite pentru etapele corespunzătoare de dezvoltare. Alege acum din gama jucariilor pentru bebelusi potrivite pentru micuții între vârstele 0-2 ani din magazinul online de jucării Lester. Beneficiezi de transport gratuit la comenzile în valoare de peste 189 lei.