Cele mai bune jucarii educative pentru toate varstele!

Cele mai bune jucarii educative pentru toate varstele! 1

Ne naștem cu dorința inocentă de a se juca. Doar că, odată cu trecerea timpului ne schimbă societatea în care trăim. Ajunși la vârsta de 6-7 ani, devine mult mai important să învăţăm lucruri noi și complexe. N-ar trebui însă să uităm, că învățarea ar putea să se desfășoară și în formă de joc, dacă avem jucării corespunzătoare vârstei. Și școlarii vor învăța mult mai bine, dacă au la bază

jocuri educative

.
Care sunt cele mai bune jucarii educative? Acest lucru depinde de vârsta celui care se joacă, de obiectivele urmărite prin joc. Nu putem decide, care sunt cele mai bune jucării educative. Totul trebuie adaptat vârstei și nivelului de dezvoltare al copiilor.
Pentru copii mici sub 3 ani, sunt recomandate jucăriile de construit simple din lemn, care au și un rol educativ important, dacă ne gândim la cunoștințele matematice și fizice de bază, pe care copii pot acumula în timpul jocului cu ele. Jucăriile de condus bile adorate de cei mici ajută la dezvoltarea coordinației mâini-ochi, atât de importante pentru însușirea cititului și a scrisului.
Pentru copii peste 3 ani există o mulțime de jucării de căutare a formelor, printre care se enumeră diferitele tipuri de puzzle-uri începând de la acelea care au 4-6-9 elemente, până la puzzle-uri mai complicate chiar și cu mai multe nivele.
Jucăriile de societate, sunt și ele de fapt o categorie din gama largă a jucăriilor educative. Formează spiritul de observație, antrenează atenția sau abilitățile practice a copiilor mici, adaptația lor la diferitele situații create de joc.
Pentru copii mai mari, de vârsta școlară există

jucării educative

speciale, cum sunt jucăriile logice. Gama acestora este vastă, și se poate afirma, că nu pretind cunoștințe ample, ci doar capacități de gândire.
Jocul educativ, poate fi distractiv, nu trebuie să fie unul didactic. Dacă copiilor le plac aceste jocuri, li se formează personalitatea, mentalitatea față de lumea înconjurătoare dar și competențele elementare.