Ce sunt jucarii montessori

Jucarii Montessori
Ce sunt jucarii montessori?

Printre cei mai mari reformatori al pedagogiei de la începutul secolului XX se enumeră și Maria Montessori, prima doamnă cu diplomă din Italia. Ea, fiind și medic a studiat psihologia copiilor mici, și pe baza observărilor sale a creat o pedagogie cu totul diferit de cele existente până atunci. Nu materia de învățat ci copilul a fost așezat în mijlocul atenției, copilul cu trăsăturile sale individuale de dezvoltare.
Maria Montessori a creat un mediu de studiu adaptat copiilor (ea a introdus mobilierul adaptat mărimii copiilor mici de ex.) cu jucării speciale.

Ce sunt jucarii montessori

? Sunt niște jucării tipice, care așezate la îndemâna copiilor au menirea să capteze interesul copiilor, ei pot lua în mână să se joace cu ei atunci când simt interesul pentru acestea. Prin jocul cu aceste

jucarii montessori

copii vor asimila o mulțime de informații prin experiment propriu. Iar cunoștințele acumulate în acest fel sunt cunoștințe adânci, care nu se vor uita cu ușurință de copii.
Pedagogia lui Montessori precum și jucăriile montessori au supraviețuit timpului, și astăzi sunt fabricate, bineînțeles ca disegn pot avea alte forme dar ideea de bază nu s-a schimbat.