Casa de păpusi din lemn

Casa de papusi din lemn

este locul ideal pentru jocurile de rol, care evocă viața de familie. Avantajul acelor case de păpuși care dispun de toate încăperile existente și într-o casă normală unde trăiesc copii, numai că sunt incluse într-o singură clădire de lemn corespunzătoare mărimii copiilor, este că copii pot juca jocuri de rol chiar și singuri, având ocazia să intre în mai multe roluri deodată schimbând doar figurina respectivă din mână.
În casa de păpuși din lemn totul se desfășoară ca și în viața reală, numai că este trecut prin prisma copilului mic, care prin empatia jocului de rol va înțelege lucrurile și rolurile care se întâmplă în familie zi de zi.

Casa de papusi din lemn

poate avea etaje sau mansarde, ca și casele moderne ale zilelor noastre, încăperile sunt aranjate cu mobilier corespunzător, dar care se poate muta după placul copilului care se joacă. Locuitori ai casei de păpuși pot deveni toate figurinele (omenești sau de animale) care au mărime corespunzătoare. Totul depinde de creativitatea copilului care se joacă și de tensiunea provocatoare a jocului de rol.