Magazin online de jucării din lemn

Bani de la Zâna Măseluță

Stând pe gânduri, mi-am imaginat un dialog între Mr. Lester și o zână la ”modă”
-Mr. Lester, să facem cunoștință!
-De acord.
-Sunt Zâna Măseluță.
-Îmi pare bine. Te cunosc din auzite… Tu ești cea care pui banii sub perna copiilor, când îi cad dințișorii de lapte.
-Așa ai auzit?
-Da. Păcat, că eu nu voi primii bani de la tine ☹!
-Ai dreptate. Ai trecut de vârsta copiilor căror le cad dințișorii de lapte.
-Of! Sunt mai în vârstă. Mie nu-mi cad dinții, ci sunt extrase. Păcat că nu ai existat pe vremurile acelea, când mi-au căzut mie dințișorii de lapte. Poate-ți vindeam la un preț bun dinții mei ☺.

Da, Zâna Măseluță este creată de părinții moderni ai zilelor noastre, care-și obișnuiesc copii să primească recompense în bani pentru lucruri absolut firești, care după părerea mea nu ar trebui recompensați ci explicați copiilor pe înțelesul lor. Eu una nu aș pune bani pentru dinții căzuți, dar aș folosi pe Zâna Măseluță pentru a explica copiilor ce se întâmplă cu corpul lor în creștere, la ce schimbări trebuie să se aștepte cu timpul.
Dacă a fost monitorizată cu măsurător de înâlțime (astfel de măsurători vă recomandă Mr Lester în magazinul online Lester) creșterea copiilor, ei deja s-au obișnuit cu schimbarea corpului lor. Pot fi folosite și pozele, videourile de familie pe care copii se văd în ipostaze diferite ale dezvoltării lor. O prezentare a acestor date ar putea fi punctul de plecare pentru o discuție cu copii despre schimbarea dinților, despre căderea dinților de lapte, ca oun moment inevitabil din viața lor. Cu această ocazie ar putea fi prezentată Zâna Măseluțelor, chiar într-o formă de păpușă, care se mută în camera copilului (Mr Lester vă propune zână din colecția dejucării cu arcuri) și cu care de mai multe ori se pot inițializa discuții și pe tema igienei bucale.
Vedeți? Zâna Măseluță a primit o sarcină. Poate controla zilnic dacă micuțul dumneavoastră și-a spălat dinții corect, dacă între mese a consumat dulciuri, care-i pot provoca carii la dantură.

CUTII PENTRU DINTISORII DE LAPTE

Cutie pentru dințișori de lapte cu inimioară

Această mică zână odată mutată în camera copilului se împrietenește cu prințul sau prințesa camerei și va putea obține, să le controleze periodic dinții. Acest lucru este foarte important în jurul vârstei de 5-7 ani, când încep să fie mobili dinții de lapte ai copiilor. Zâna Măseluță poate cere copiilor, să semnalizeze, dacă observă ei, că li se mișcă dințișorii din față. De ce atâta importanță pentru un eveniment firesc? Pentru că poate ascunde pericole! Părinții trebuie să se uite în cavitatea bucală a copilului ca să știe neapărat, dacă vreun dinte a devenit mobil și să urmărească atent, controlând cu orice pretext evoluția lui. Mica zână poate asista la controalele care se pot efectua chiar cu degetul curat. Când deja se mișcă mi tare, este bine să fie extras, prevenind inhalația sai înghiterea dintelui căzut necontrolat.
Știm bine, că majoritatea dinților de lapte sunt extrase ori de părinți ori de proprietarii lor și nu de stomatologi. Este o moștenire de principii în societatea noastră, și aici mica zână poate asista și ajuta pe copiii, ca să nu le fie frică. Dacă părinții sau Zâna Măseluță dăruiește copiilor din timp o cutiuță de lemn elagantă pentru dințișorii de lapte (vezi ce frumoase are Mr Lester in magazinul de jucării online Lester) care să fie așezată în camera copilului din timp, așteptând evenimentul semnificativ, deja a făcut un lucru mult mai bun, decât dacă ar fi pus banii sub pernă.
Aveți mare grijă cu recompensele de bani. Nu oferiți pentru un lucru firesc, care se întâmplă conform legilor de dezvoltare corporală. Banii să se ofere pentru un lucru făcut cu efort depus.
Sper, că nu am jignit pe Zâna Măseluțelor.

[ux_product_flip ids=”3720″] [ux_products style=”normal” type=”masonry” columns=”2″ depth=”1″ depth_hover=”5″ cat=”143″ out_of_stock=”exclude” text_align=”left”]

Related Posts